Вистински
Партнер на
Вашиот
Бизнис

Welcome

Добродојдовте

Добредојдовте на web страната на Микрокредитна Фондација ХОРИЗОНТИ.

Хоризонти овозможува брз и едноставен пристап до финансиски средства за микро-претприемачите и остнатото население со ниски приходи во Македонија.

Во досегашното работење Хоризонти има исплатено повеќе од 30,000 кредити за поддршка и развој на малите бизниси и потребите за домување.

На нашата web страна можете да најдете податоци за нас и нашата работа. За сите дополнителни информации можете да не контактирате.

Ви благодариме за посетата!

     

ПОЗАЈМУВАЈТЕ ПАМЕТНО!


Хоризонти микрокредитирање во месец Октомври спроведува едукативна кампања наменета за постојните и потенцијалните клиенти.

Кампањата е координирана од Центарот за микрофинасии и парелелно се спроведува низ 15 земји во регионот.

За повеќе информации тука ....
 • testimonial_1

  Бранкица Л. Стојковска

  Бранкица Л.Стојковска е 39 годишна успешна деловна жена, сопруга и мајка на две деца. Од 2000-та година, таа го започна својот бизнис во областа на малопродажба на женски текстил. На самиот  почетокот  изнајми дуќан во еде...

 • testimonial_1

  Јагода Деспотовска

  Јагода е 47 годишна мајка на две деца.Таа е клиент на Хоризонти од 2001 година. Бизнисот на Јагода е производство на слаткарски производи.


  Јагода го започна својот бизнис пред 11 години, а во врска со ...

 • testimonial_1

  Фамилија Јашаровски

  Кадрие Јашаровска целиот свој брачен живот го има поминато во соба од 20 м2 која се наоѓа во склоп на куќа која е во сопственост на нејзиниот свекор.


  Кадире и нејзиниот сопруг Елес во текот на сите год...

повеќе
news

Вести

 • Јануари 2017 –

  Повик за изразување интерес за идентификација и мотивација на ли...

 • Февруари 2011 –

  Микрокредитна Фондација ХОРИЗОНТИ стана членка на Македонското К...

повеќе
Frequently asked questions

Најчесто поставувани прашања

 • Што е микрофинансирање?
 • Што е микрофинансиска институција?
 • Што е микро претприемач?
 • Каков вид на бизниси се започнати од микропретприемач?
повеќе
Responsible Finance

Општествена одговорност

Општествена одговорност во Хоризонти произлегува од самата мисија. Подобрување на квалитетот на живеење на микро претприемачите и другото население со ниски примања преку унапредување на нивните бизниси и условите на живеење води кон намалување на сиромаштијата ...
повеќе

Прашалник

При изборот на финансиска институција за вашиот бизнис најмногу ви влијае:
Награди и признанија

Практиканство

Хоризонти Микрокредитирање нуди можност за практиканство и вработување на млади, тимски ориентирани, амбициозни луге.


повеќе
© 2011 by Horizonti. Developed by ASPEKT.